Bildbeskrivning saknas
Lars Ålander
  • Vad är din roll i totalförsvaret?

Vad är din roll i totalför­svaret?

Är du intresserad och veta mer om frivillig ungdomsverksamhet kan du delta på någon prova på kurs som inte kräver medlemskap eller tidigare förkunskaper. Vill du bli medlem i en frivillig försvarsorganisation och utöka ditt engagemang så erbjuder vi information om totalförsvaret, kursverksamhet, föreläsningar, medlemstidningar och intressanta medlemsaktiviteter.
Prova på kurser
Defense Camp
Syftet med lägret är att informera om Försvarsmakten samt bredda sina erfarenheter av frivillig försvarsverksamhet, bygga nya nätverk och lära känna andra människor. Deltagarna får prova på både civil och militär frivilligverksamhet.
Läs mer och anmäl dig här

Military Day
Under en dag får du en introduktion till Försvarsmaktens och de frivilliga försvarsorganisationernas ungdomsverksamhet. Du får även information om vilka olika valmöjligheter det finns när du fyllt 18 år. Vem får göra värnplikt och hur går mönstring till? Hur kan man göra karriär inom Försvarsmakten? Vem kan bli hemvärnssoldat och vad innebär det?
Läs mer och anmäl dig här

Military Weekend – ungdom
Är till för dig som funderar på om du aktivt ska delta i Försvarsmaktens verksamhet som ungdom, men också vilka alternativ som finns när du fyllt 18 år. Du vill veta mer om hur det är att göra värnplikt eller att vara anställd på hel- eller deltid, att vara en del av Hemvärnet eller om det passar dig bäst att ägna fritiden åt en frivillig försvarsorganisation.
Läs mer och anmäl dig här

Unga stärker unga
Under en inspirationsdag får du som är tjej och född 2005 veta mer om mönstring och värnplikt. Du får svar på vad det innebär att mönstra och möta personer som gjort värnplikten och kan svara på dina frågor.
Läs mer och anmäl dig här

Ungdom – tema armé
Du får en inblick i vad som sker på ett arméförband och vad det innebär att tjänstgöra i Försvarsmakten. Under kursen får du prova på olika militära aktiviteter, genomföra studiebesök, få yrkesinformation samt tillfälle att se på materiel och fordon som finns inom armén.
Läs mer och anmäl dig här

Ungdom – tema luftvärn
Med den här kursen vill vi ge dig en möjlighet att få inblick i vad som sker på Luftvärnsregementet i Halmstad och vad det innebär att tjänstgöra i Försvarsmakten.
Läs mer och anmäl dig här

Ungdom – tema uniformsyrken
Du får veta mer om samhällets försvar genom besök och information om olika förband inom Försvarsmakten samt Polismyndighet och Räddningstjänst.
Läs mer och anmäl dig här

Föreläsningar
Föreläsningar för dig som är intresserad av att veta mer om hur du kan förbereda dig inför oväntade händelser såsom elavbrott, översvämning och extrema väderförhållanden.
Nedan finns olika föreläsningar att ta del av:
· För din säkerhet!
· När det oväntade händer
· Sköt dig själv
· Ung prepper

Ungdomsverksamhet
Som ungdom finns det mycket att göra.

Vill du utöka ditt engagemang och vill ha en spännande och utvecklande fritidssysselsättning. Då kan du söka medlemskap i en frivillig försvarsorganisation.
Det finns verksamhet över hela landet och året om.
Läs mer här